19:30

Bunkeflo FF

Referat: AIF Barrikaden - Bunkeflo FF

Startelvan: Raffa - Micke N, Kai, Fredde, Claesson - Thobbe, Sandell, Martin, Sosa - Paul Ö och Peter

Avbytare var Marck som kom in och spelade 4 min (och hann på något konstigt sätt med att visa en hel del positivt på denna korta stund) som högermittfältare innan han fick bollen i ögat och fick åka till sjukhus, Edvard som spelade 21 min på topp innan han skadades, Bagher som först spelade 25 min i anfallet och lite senare knappt 25 min som högermittfältare, Florian som p.g.a. skador och kramper på våra spelare fick flytta runt på lite olika platser under den 2:a halvlek han spelade - dock var han mest ytterback - och slutligen Mick som skadade sig redan på uppvärmningen.

Det ska förhoppningsvis bli ett något mer kortfattat referat den här gången än de mångordiga och känslosamma sådana som åstadkommits när det gäller de 2 senaste A-lagsmatcherna.

Man kan från början slå fast att vi i det stora hela gör en mycket bra match och kan vara stolta över att för andra gången på 10 dagar skaka ett topplag och göra 2 mål mot 2 försvar som tidigare släppt in ytterst få mål.

Vi som ju tidigare gjort så bedrövliga inledningar på matcherna fick den här gången en kanonstart när Peter efter bara drygt 2 min gjorde 1-0 efter frispelning från Sosa. Vi dominerade fullständigt de första 10 minuterna då Bunkeflo var på ytterst sporadiska besök på vår planhalva. Vi hade också en bra chans att utöka ledningen när Sosa fick på ett hårt pressat skott från vänsterkanten som en sämre målvakt säkert lämnat retur på och där Peter (?) stod beredd att raka in en eventuell retur.

Tyvärr får de sen till en kvittering i den 13:e min och därefter ändrades matchbilden. De tryckte ner oss men fick inte till några riktigt farliga chanser trots att de fick en hel del frisparkar i bra lägen. Istället stack vi emellan med något som åtminstone undertecknad betraktar som en mycket god chans. Efter en frispark kommer det en retur till Claesson som från mycket långt håll och ute på sin vänsterkant drar till direkt med en riktig projektil som målvakten till hela publikens förvåning inte bara räddar utan till och med klistrar - en prestation värdig en allsvensk målvakt!! Mot slutet av halvleken har Bunkeflo sedan en rätt bra chans att ta ledningen.

I andra halvlek var de nog det spelmässigt bättre laget och vi pressades stundtals ner rätt rejält och vissa av våra spelare tröttnade av att hänga med i deras löpningar. Detta i kombination med alla de ovannämnda skadorna och den kramp två av våra spelare drabbades av på slutet gjorde att vi tvingades till många byten. Trots detta skapade vi en hel del, bl.a. sprang sig Sosa fri efter bara några minuter men tvingades avsluta med vänstern och fick inte riktigt till skottet. Strax efteråt fick de en straff som gav dem ledningen med 2-1. Därefter kom en period utan några större målchanser. Raffa hann dock göra en bra räddning vid ett friläge innan de i den 75:e min utökade sin ledning till 3-1.

Under matchens sista 10 minuter kom vi tillbaka rejält. I den 86:e min hade Peter ett skott som ur dålig vinkel passerade målvakten som dock fick tag i den sedan den träffat stolpens insida. Någon minut efteråt fick vi straff sedan Peter dragits ner. Efter lite diskussion om vem som skulle ta den (såvitt flera av oss minns var det första straffen för A-laget på 2 år!!!) tog Kai den och satte den stolpe-in och målvakten som ändå gick i rätt hörn var chanslös. 2-3 alltså och inte nog med det, i den 90:e min får Sosa ett läge där han kunnat ta ner bollen om han upptäckt hur fri han var men istället gav sig på ett resultatlöst försök att avsluta direkt. Bunkeflo hade därefter en dubbelchans där Raffa gjorde en fin räddning.

Vår backlinje var åter mycket bra och imponerade allra mest genom att i stort sett vinna allt i luften - Martin var kanske dock den som rensade undan allra mest i försvaret - mot alla de långa Bunkeflospelarna. De hade massor av frisparkar i farliga lägen som alla blev resultatlösa och inte ens ledde till några som helst svårigheter för oss.

Rsultatet var väl ganska rättvist. De pressade oss ju stundtals rätt ordentligt men vi hade nog de flesta riktigt heta chanserna.

Så några ord om deras målvakt. Han lär ha spelat i LB07 och det märktes. Han var fantastiskt bra och utan honom hade vi faktiskt kunnat vinna matchen.

En insats i nivå med de vi presterat mot Näset och Bunkeflo hade med säkerhet räckt till seger mot Kick, en seger som ju hade varit väldigt mycket viktigare än den poäng vi tog mot Näset och vad en poäng mot Bunkeflo skulle ha varit.
Förhoppningsvis innebär dock våra insatser mot de absoluta topplagen ett stärkt självfötroende inför det som verkar bli en rafflande avslutning på serien.

Nåja, något kortare blev väl referatet i alla fall......

Statistik: Hörnor: 1-3, Skott på mål: 6-7, Skott utanför: 3-6